2 min artikel

Hulp krijgen bij een gehackt account

Als u denkt dat iemand uw account probeert over te nemen of dat al heeft gedaan, werken we met u samen om het account te beveiligen. Om veiligheidsredenen kunnen we uw account tijdelijk uitschakelen.

Als er verdachte activiteiten hebben plaatsgevonden binnen uw account, is het belangrijk dat u snel reageert. Als u denkt dat uw account in verkeerde handen is gevallen, controleer dan of iemand wijzigingen in uw account heeft aangebracht of objecten heeft gekocht of verkocht via uw account.

Wat moet ik doen als mijn account is gehackt?

Als uw account is overgenomen of in verkeerde handen is gevallen, moet u als eerste nagaan of u kunt inloggen op uw account.

Als u kunt inloggen op uw account

Voer de volgende stappen uit als u nog steeds kunt inloggen:

  1. Wijzig uw wachtwoord meteen - nieuw venster of tabblad.
  2. Controleer uw contact- en betalingsgegevens en verzendadressen - nieuw venster of tabblad. Als er iets is gewijzigd door degene die uw account heeft overgenomen, maak dit dan ongedaan.
  3. Controleer of uw actieve biedingen en aanbiedingen op Mijn eBay - nieuw venster of tabblad daadwerkelijk van u zijn. Neem contact met ons op voor hulp bij het verwijderen van ongeautoriseerde, frauduleuze biedingen of aanbiedingen.

Als er geen frauduleuze activiteiten zijn uitgevoerd binnen uw account, hoeft u geen contact met ons op te nemen.

Als u niet kunt inloggen op uw account

Neem direct contact met ons op als u niet kunt inloggen op uw account.

Tip
Als u denkt dat uw eBay-account is gehackt, raden we u aan het wachtwoord van uw persoonlijke e-mailaccount ook te wijzigen. Het wachtwoord van uw e-mailaccount moet anders zijn dan uw wachtwoord van eBay.

Tekenen dat uw account is gehackt

Een of meer van de onderstaande zaken kunnen erop wijzen dat uw account is gehackt:

  • Wijzigingen van uw wachtwoord, contactgegevens of adresgegevens
  • Biedingen, aanbiedingen of aankopen die u niet hebt gedaan
  • Aanbiedingen die u niet hebt gemaakt

Als iemand uw eBay-account zonder uw toestemming heeft gebruikt, kunt u het best contact opnemen met uw creditcardmaatschappij en uw bank. Ook adviseren we om aangifte te doen bij de politie.

Wijzig zo snel mogelijk uw wachtwoord als u denkt dat uw account in verkeerde handen is gevallen. Neem direct contact met ons op als u niet kunt inloggen op uw account. We helpen u dan met het beveiligen van uw account.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen